CBR info; meer dan 600.000 examens uitgesteld dankzij coronamaatregelen.

CBR info; meer dan 600.000 examens uitgesteld dankzij coronamaatregelen.

Het aantal theorie- en praktijkexamens bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) dat vanwege de coronamaatregelen moest worden uitgesteld, is opgelopen tot meer dan 600.000. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het CBR neemt jaarlijks in totaal anderhalf miljoen examens af. Een groot deel daarvan kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Sinds de invoering van de lockdown op 15 december hebben geen theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten plaatsgevonden. Dit blijft het geval tot het einde van de lockdown, maakte het CBR begin februari bekend. Dit betekent dat er zeker tot en met 2 maart geen examens worden afgenomen bij het CBR.

Alle examens moeten in de periode na de lockdown worden ingehaald. Begin deze maand maakte het rijbewijzenbureau bekend daarvoor plekken tot en met mei te hebben vrijgehouden.

Directeur Alexander Pechtold geeft dinsdagmiddag een toelichting op de cijfers en hoe het CBR de achterstand wil gaan wegwerken.

Mededeling inzake coronavirus

Beste leerlingen, beste ouders,

Zoals gemeld in de persconferentie van dinsdag 23 februari mogen ‘we’ gelukkig vanaf woensdag 3 maart weer rijles gaan geven! Wederom zijn wij allen verplicht tot het dragen van ‘neus-mondkapjes en/of handschoenen’. Uiteraard stellen wij ook nu weer voorafgaand aan de rijles 2 controlevragen:

1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of klachten van benauwdheid?

Wees eerlijk tegenover jezelf, maar ook tegenover ons, i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar. Bij twijfel annuleer de les graag op tijd. Mochten wij twijfel hebben tijdens de les dan breken deze af en dan wordt de les ook in rekening gebracht. Aangezien wij sinds 15 december geen toetsen en examens hebben gehad krijgen die leerlingen die een afspraak hadden staan bij het CBR voorrang in de planning!

Alvast bedankt voor jullie begrip.

Met vriendelijke groet,
Team Rijschool Alexander
+