E achter B

Rijbewijs voor aanhangwagens.

Onze collega Fred verzorgt deze opleiding. Vanaf 18 jaar mag je al beginnen met de lessen voor de aanhangwagen. Samen ga je met de combinatie trainen. Uiteraard is ervaring in het verkeer een voordeel net als verkeersinzicht, maar een dergelijk lange combinatie vergt meer aandacht en oefening.
 
Een theorie-examen is niet nodig maar het CBR eist wel een gezondheidsverklaring en die vind je op de volgende website:
 
auto-e-achter-b-2

Het praktijkexamen.

Tijdens het praktijkexamen voor de aanhangwagen kijkt de examinator hoe je in het verkeer rijdt met de aanhangwagen, hoe en waar je op let en/of naar kijkt, of je de voorrangsregels goed weet toe te passen en hoe je rekening houdt met de overige weggebruikers. Daarnaast stelt de examinator enkele vragen over gewichten, belading en enkele regels die op voertuigen betrekking hebben.

Dit alles zal Fred tijdens de opleiding met veel geduld en aandacht voor jou bespreken en trainen zodat je goed voorbereid naar het praktijkexamen gaat. Op onderstaande website vind je nog veel meer nuttige informatie over de verschillende combinaties en gewichten. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/met-welk-rijbewijs-mag-ik-een-motorvoertuig-met-aanhangwagen-besturen

Tarieven

  • E achter B € 675,-

    Aanhanger rijbewijs. Inclusief 5 uur training, koffie of thee met een broodje en aansluitend het CBR-praktijkexamen.