Jouw lessen

Leren auto rijden, een praktijkexamen afleggen en daarna deelnemen aan het verkeer……….het draait altijd om mensen.

In een open en ontspannen sfeer leer je het beste autorijden. Het is voor ons daarom van groot belang dat je je prettig voelt in de auto. Door ons enthousiasme, humor, gedrevenheid en inlevingsvermogen ontstaat er een klik die nodig is voor een leerzame rit.

Op jouw eigen manier en tempo leren wij je vertrouwd te raken met de auto en inzicht te krijgen in het verkeer en jouw rol daarin. Voortdurend op zoek naar jouw sterke kanten begeleiden wij je naar je einddoel; het praktijkexamen.

Tijdens dit examen moet je, naast maximaal twee bijzondere verrichtingen, laten zien dat je zelfstandig, vlot en op een veilige en verantwoorde manier kunt deelnemen aan het verkeer. Om dit te bereiken hebben jouw lessen altijd dezelfde opbouw.

Elke les beginnen we met jouw vragen en ervaringen in het verkeer van de afgelopen week. Wat viel je op? Wat trok je aandacht? Wat heeft je verbaasd?

We herhalen kort datgene wat tijdens de vorige les is geleerd en besproken. Hierna leer je weer een volgend onderdeel. Je rijdt gevarieerde routes om zo de verschillende verkeersituaties te leren kennen. Zo wordt je goed voorbereid om veilig, vlot en zelfstandig te kunnen autorijden.

Al jouw ervaringen en vorderingen worden na elke les in jouw RIS boek bijgehouden. Mocht je interesse hebben om de gereden route thuis nog eens na te zien dan kan deze vastgelegd worden.

Nieuwsgierig geworden naar onze werkwijze?

Maak een afspraak en Jasper en/of ik komen bij jou thuis voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek vertellen wij meer over onze werkwijze en kijken we naar jouw mogelijkheden. Tevens kunnen wij samen, een bij jouw passend, pakket samenstellen.

Neem voor het maken van een afspraak gerust telefonisch contact met ons op.
Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-55 81 75 75. Uiteraard kan je ook het
contactformulier invullen of mij mailen.

Mededeling inzake coronavirus

Beste leerlingen, beste ouders,

Zoals gemeld in de persconferentie van dinsdag 23 februari mogen ‘we’ gelukkig vanaf woensdag 3 maart weer rijles gaan geven! Wederom zijn wij allen verplicht tot het dragen van ‘neus-mondkapjes en/of handschoenen’. Uiteraard stellen wij ook nu weer voorafgaand aan de rijles 2 controlevragen:

1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of klachten van benauwdheid?

Wees eerlijk tegenover jezelf, maar ook tegenover ons, i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar. Bij twijfel annuleer de les graag op tijd. Mochten wij twijfel hebben tijdens de les dan breken deze af en dan wordt de les ook in rekening gebracht. Aangezien wij sinds 15 december geen toetsen en examens hebben gehad krijgen die leerlingen die een afspraak hadden staan bij het CBR voorrang in de planning!

Alvast bedankt voor jullie begrip.

Met vriendelijke groet,
Team Rijschool Alexander
+