Praktijk

2toDrive

Ben je 16,5 jaar en wil je al beginnen met rijlessen?

Tegenwoordig kan dat.

Vanaf 16 jaar mag je een theorie-examen afleggen. Dit certificaat blijft 1,5 jaar geldig. Vanaf de dag dat je 16,5 jaar bent mag je praktijklessen gaan volgen.

Op je 17e verjaardag mag je een praktijkexamen voor rijbewijs B afleggen en als je bent geslaagd dan ga je tot je 18e verjaardag autorijden onder begeleiding van de door jouw zelf gekozen coach(es). Deze coaches, maximaal 5, staan vermeld op de begeleiderspas welke je vanaf 16,5 jaar kan aanvragen.

Elke coach moet voldoen aan een aantal eisen. Ik nodig elke ouder en of coach van harte uit om mee te gaan tijdens een praktijkles om zo de huidige theoretische en praktische regels te ervaren.

Vanaf je 18e verjaardag mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach!

TTT, de tussentijdse toets bij het CBR

Een mooie controle van jouw rijvaardigheid.

Deze toets mag je na aanvraag bij het CBR afleggen. Je dient wel in het bezit te zijn van je theoriecertificaat. Samen gaan we naar het CBR en rijden we met een examinator door Utrecht en omgeving. Een ideale gelegenheid om te wennen aan het rijden met een examinator naast je. Eventuele spanningen kunnen zo worden weggenomen en je kan zelfs vrijstellingen voor de bijzondere verrichtingen verdienen. Deze komen dan te vervallen tijdens jouw praktijkexamen. Elke kandidaat doet deze toets en vergroot zo de kans op succes tijdens het praktijkexamen.

Praktijkexamen

En dan de laatste stap, je bent klaar voor het examen.

Met je DigiD kun je rijschool Alexander machtigen om een examen voor jou te reserveren. Ik houd hierbij rekening met jouw voorkeur qua dag en tijdstip. Zodra de dag en het tijdstip vast staat ontvang je een e-mail bericht van het CBR. Ruim een uur voor het examen haal ik je thuis op zodat we voldoende tijd hebben om naar het CBR te rijden en jij je goed kunt voorbereiden op je examen.

Opfrisles

Iedereen mag bellen voor een opfrisles.

Het verkeer is de laatste paar decennia alleen maar drukker en sneller geworden. Een opfrisles is bij uitstek goed voor mensen die al geruime tijd in het bezit zijn van een rijbewijs B. Met een instructeur naast u, in uw eigen auto, kunnen in een uur tijd veel actuele theoretische en praktische regels worden behandeld. Uit ervaring blijkt dat een “opfrisles” als zeer prettig en zinvol wordt ervaren.  Tijdens deze les kunnen de moeilijkheden waar u tijdens het autorijden tegen aan loopt onder de loep genomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inparkeren, hoge snelheid invoegen of nieuwe en grote verkeerspleinen ( turbo-rotonde ).